آنچه که درباره رنگ پودری الکترواستاتیک نمی دانید!
تولید و استفاده از رنگ پودری الکترواستاتیک به حدود ۷۰ سال پیش در آمریکا بر می گردد. در آن سالها یک کمپانی آلمانی توانسته بود از ترکیب «اکسترودر» و حرارت، خمیر رنگ الکترواستاتیک را تولید نماید. همزمان شرکت شِل در انگلستان نیز برای رنگآمیزی با استفاده از رنگهای پودری، روش الکترواستاتیک را ابداع کرد. در […]
تولید و استفاده از رنگ پودری الکترواستاتیک به حدود ۷۰ سال پیش در آمریکا بر می گردد. در آن سالها یک کمپانی آلمانی توانسته بود از ترکیب «اکسترودر» و حرارت، خمیر رنگ الکترواستاتیک را تولید نماید. همزمان شرکت شِل در انگلستان نیز برای رنگآمیزی با استفاده از رنگهای پودری، روش الکترواستاتیک را ابداع کرد. در واقع استفاده از این نوع رنگ و روش رنگآمیزی به علت هزینه های بالا مورد استقبال قرار نگرفت و اکثر صنایع و کارخانهها همچنان از رنگهای پلیاستر، هیبرید و اپوکسی استفاده می کردند.
رنگ پودری الکترواستاتیک چیست؟
رنگ پودری الکترواستاتیک نوعی رنگ صنعتی می باشد که در دو گونه رنگ های پودری و مایع کوره ای تولید شده و کاربردهای مختلفی در حوزه رنگ آمیزی دارد. در حال حاضر رنگ پودری الکترواستاتیک بعنوان جایگزینی قوی برای رنگ های سنتی مایع به شمار می آید. به دلیل عدم نیاز به حلال، رنگ کوره ای در میان صنعتگران دارای محبوبیت بالایی می باشد. از جاییکه حلال رنگ با تولید گازهای سمی موجب آسیب به سلامت انسان می شود، رنگ کوره ای به دلیل عدم نیاز به حلال و حداقل آثار مخرب زیست محیطی، در میان صنعتگران دارای کاربرد بالایی می باشد.
فرایند رنگ پودری الکترواستاتیک
رنگ پودری الکترواستاتیک متشکل از ذرات ریز و خشک رزین و رنگدانه دارای بار مغناطیسی می باشد. این پودر از طریق پاشش توسط تپانچه پاششی (شبیه به پیستوله رنگ مایع) روی سطح فلز پاشیده میشود. در این روش، محصول فلزی به ارت زمین وصل شده و هنگام پاشش ذرات رنگ، همچون آهنربا، ذرات را به خود جذب نموده که طی این فرایند ذرات به فلز میچسبند. پس از این مرحله، محصول رنگ کاری شده در کورههای صنعتی تا ۴۰۰ درجه فارنهایت پخته میشوند. رزین در سطح فلز ذوب شده و نتیجه کار، سطحی یکدست و مقاوم می باشد.
موارد استفاده از رنگ پودری الکترواستاتیک در صنعت
کاربرد رنگ پودری الکترواستاتیک در صنایع مختلفی همچون رنگ آمیزی بدنه ی هواپیما، اتومبیل و سطوح غیر فلزی مثل چوب و ام دی اف می باشد. همچنین از این روش برای پوشش بدنه و سطوح خاص لوازم آشپزخانه همچون ماشین لباسشویی، یخچال و فریزر نیز استفاده می شود. از دیگر زمینه های پرکاربرد این نوع رنگ آمیزی، صنعت مبلمان بوده که به دلیل کیفیت بالا در رنگ آمیزی سطوح پایه های میز و فریم صندلی استفاده بالایی دارد.
ویژگی های رنگ الکترواستاتیک
- استحکام بالا در برابر تغییرات دما از جمله گرما و سرما
- مقاومت در مقابل آب و رطوبت که باعث ایجاد حالت ضد زنگ در محصول فلزی می شود.
- عدم تغییر رنگ در استفاده طولانی مدت
- امکان شستشوی سطوح پوشش داده شده
- ضخامت یکنواخت در بخش های مختلف سطح فلزی
- پوشش دهی قسمتهای غیر قابل دسترس مانند گوشه و لبه ها
- تنوع بالا در انتخاب رنگ
- مقاوم در برابر ضربه و ضد خش بودن
کاربرد رنگ پودری الکترواستاتیک در محصولات مبلمان پاندا
به جهت کیفیت بالا و دیگر مزایا و ویژگی های متنوع رنگ پودری الکترواستاتیک، شرکت مبلمان پاندا در تولید تمامی محصولات خود از این روش رنگ آمیزی استفاده می نماید.