آشنایی با انواع اپن آشپزخانه جدید و شیک

آشنایی با انواع اپن آشپزخانه جدید و شیک

یکی از اصلی‌ترین تفاوت‌های خانه‌های مدرن با خانه‌های کلاسیک در ساختار آشپزخانه است. آشپزخانه‌های خانه‌های قدیمی یا جدا از ساختمان اصلی بودند یا مانند سایر اتاق‌ها محصور بودند. امروزه آشپزخانه‌ها به صورت اپن ساخته می‌شوند، محفوظ نیستند و آشپزخانه‌ را به قسمتی از سالن اصلی خانه تبدیل می‌کنند. به همین دلیل ظاهر و دکوراسیون آشپزخانه […]

نویسنده: حسام شیخی
تاریخ: 1402/02/19
دسته بندی‌: دکوراسیون داخلی ،
نظرات: دیدگاهی وجود ندارد

یکی از اصلی‌ترین تفاوت‌های خانه‌های مدرن با خانه‌های کلاسیک در ساختار آشپزخانه است. آشپزخانه‌های خانه‌های قدیمی یا جدا از ساختمان اصلی بودند یا مانند سایر اتاق‌ها محصور بودند. امروزه آشپزخانه‌ها به صورت اپن ساخته می‌شوند، محفوظ نیستند و آشپزخانه‌ را به قسمتی از سالن اصلی خانه تبدیل می‌کنند. به همین دلیل ظاهر و دکوراسیون آشپزخانه اپن از اهمیت بالایی برخوردار است. اپن آشپزخانه به نوعی اصلی‌ترین قسمت آشپزخانه اپن است. شکل ظاهری اپن و کاربردی بودن و مدل آن هم اهمیت بالایی دارد. در این مقاله به انواع اپن آشپزخانه جدید و شیک آشنا می‌شویم و مدل‌های مختلف را بررسی می‌کنیم.

انواع اپن آشپزخانه

اصطلاح ااپن آشپزخانه به قسمتی از کابینت اشاره می‌کند که بین فضای داخلی و خارجی آشپزخانه قرار می‌گیرد. می‌توان از این قسمت به جای میز استفاده کرد. اپن آشپزخانه مانند دیگر قسمت‌های خانه انواع مختلفی دارد. انواع اپن آشپزخانه به سه دسته تقسیم می‌شوند:

  1. اپن کاملاً باز
  2. اپن نیمه باز
  3. اپن با قابلیت بسته شدن

انتخاب یکی از این سبک‌ها برای اجرای اپن آشپزخانه براساس سلیقه و ترجیح صاحب‌خانه و محیط آشپزخانه صورت می‌گیرد. هرکدام از انواع اپن آشپزخانه مزیت‌هایی دارند و برای اجرا و تکمیل دکوراسیون آشپزخانه مقتضیات خودشان را دارند. نوع اپن آشپزخانه روی مسائلی مانند خرید ست میز و صندلی تاثیر می‌گذارد و نقشی تعیین‌کننده در ساختار و چیدمان کلی آشپزخانه دارد.

اپن آشپزخانه کاملاً باز

در این مدل اپن آشپزخانه جدید و شیک، فضای داخل آشپزخانه به طول کامل از بیرون قابل مشاهده است. طراحی دیوارها و کابینت‌ها به صورتی انجام شده است که آشپزخانه قسمتی از سالن اصلی خانه است. یکی از مزیت‌های این مدل اپن دلباز نشان دادن خانه و استفاده هرچه بیشتر از فضا است.

اپن آشپزخانه در این مدل به صورت مستقل در ورودی آشپزخانه قرار می‌گیرد و کاربرد میز، کانتر و کابینت دارد. می‌توانید با خرید صندلی اپن آشپزخانه و قرار دادن آن‌ها دور اپن دکوراسیون را تکمیل کنید و به نوعی مرزی بین آشپزخانه و محیط خارج از آن فراهم کنید.

اپن آشپزخانه نیمه‌باز

اپن آشپزخانه نیمه‌باز به آشپزخانه‌هایی اشاره دارد که تا حدودی به وسیله کابینت‌ها و دیوارها محصور شده‌اند. دید از خارج به داخل آشپزخانه به اندازه مدل قبل نیست اما آشپزخانه به اندازه مدل‌های کلاسیک محصور نیست. در این مدل ‌آشپزخانه در کنج قرار می‌گیرد و نسبت به مدل کاملاً باز دید کمتری از خارج دارد.

اپن با امکان بسته شدن

یکی از مدل‌های اپن آشپزخانه جدید و شیک اپن‌هایی هستند که به صورت متحرک طراحی شده‌اند. در این مدل می‌توانید در صورت نیاز حریم خصوصی داخل آشپزخانه را حفظ کنید. محصولاتی مانند پرده، پرده کرکره، پاراوان یا درب و پنجره‌های کشویی امکان طراحی اپنی متحرک را به شما می‌دهند که می‌تواند به هر دو صورت باز و بسته در بیاید.

با استفاده از این مدل در عین به کار بردن طراحی مدرن در آشپزخانه، انعطاف بیشتری هم در اختیار دارید و می‌توانید بر اساس نیازتان شکل آشپزخانه را تا حدودی تغییر دهید.

انواع متریال ساخت اپن آشپزخانه

متریال به کار رفته در ساخت اپن تعیین‌کننده ظاهر اپن است. انواع سنگ‌ها و پوشش‌های مصنوعی در ساخت اپن آشپزخانه به کار می‌روند که هرکدام شکل خاص خودشان را دارند و برای چیدمان‌های خاصی مناسبند. در ادامه این متریال، شکل ظاهری و خصوصیات‌شان را بررسی می‌کنیم.

اپن آشپزخانه چوبی

چوب متریالی است که هم در آشپزخانه‌هایی با چیدمان کلاسیک و هم در آشپزخانه‌های مدرن به کار رود. چوب دوام بالایی دارد و قیمت مقرون به صرفه‌تری نسبت به سنگ دارد. در صورت استفاده از چوب برای اپن آشپزخانه، چوب باید درزگیری شود و روکش مناسب داشته باشد تا نسبت به رطوبت مقاوم شود و نظافت آن آسان باشد. چوب‌های راش، بلوط و گردو برای اپن آشپزخانه استفاده می‌شوند که چوب‌هایی با مقاومت بالا، ضد باکتری و پایدار هستند.

اپن آشپزخانه لمینت

لمینت از پلاستیک ساخته می‌شود. لمینت متریالی سازگار است که به آسانی می‌توان از آن در طراحی و ساخت اپن آشپزخانه استفاده کرد. ظاهر لمینت می‌توانند مانند گوارتز، گرانیت یا چوب طراحی شود. به دلیل انعطاف لمینت می‌توان با آن لبه‌های مختلفی برای اپن درست کرد و طراحی‌های خلاقانه‌ای درست کرد. لمینت مقرون به صرفه است، انعطاف‌پذیر است و در مقابل لکه و رنگ مقاومت دارد. با این حال لمینت در مقابل خط و خش و گرما مقاوم نیست. درنتیجه اگر در هنگام آشپزی از اپن آشپزخانه برای آماده کردن مواد استفاده می‌کنید باید بسیار مراقب آسیب دیدن سطح لمینت باشید.

اپن آشپزخانه با ام‌دی‌اف

ام‌دی‌اف متریالی کاملاً مناسب برای طراحی و ساخت اپن آشپزخانه جدید و شیک است. رنگ چوبی ام‌دی‌اف آن را به متریالی محبوب در آشپزخانه‌ها تبدیل کرده است. ام‌دی‌اف مقاومت بالایی دارد و علاوه بر ظاهر زیبا دوام بالایی دارد.  نظافت ام‌دی‌اف هم آسان است و این ماده با روکش‌های لمینتی که دارد نسبت به رطوبت مقاوم است. استفاده از اپن ام‌دی‌اف به همراه صندلی‌های اپن می‌تواند شما را از خرید میز ناهارخوری بی‌نیاز کند.

اپن آشپزخانه سنگی

سنگ‌ها متریالی گران‌قیمت، زیبا و بسیار با دوام هستند که همیشه مورد توجه مصرف‌کنندگان بودند. سنگ‌ها زیبایی طبیعی خاصی دارند که فضای آشپزخانه را زیبا می‌کند و تاثیر زیادی در دکوراسیون آشپزخانه دارند. انواع سنگ‌هایی که در ساخت اپن آشپزخانه کاربرد دارند به شرح زیر می‌باشند.

سنگ‌های گرانیت

سنگ‌های گرانیت دانه‌ اناری و گرانیت مشکی نطنز تیره رنگ هستند. گرانیت نهبندان طوسی همانطور که از نامش پیداست، رنگ طوسی روشن دارد و برای کسانی مناسب است که طرح‌های طبیعی سنگ را در کنار رنگ‌های روشن دوست دارند.

گرانیت خرمدره بژ رنگی روشن با دانه‌های تیره دارد. گرانیت بروجرد سنگی ماندگار و با کیفیت بالاست که رنگ روشن دارد. گرانتیت تکاب در دو رنگ سفید و طوسی عرضه می‌شود و برای آشپزخانه‌هایی که با رنگ‌های روشن طراحی‌ شده‌اند مناسب است.

گرانیت قرمز یزد هم رنگی گرم و خاص دارد که برای آشپزخانه‌هایی با دیوارهای نمای آ‌جر کاملاً مناسب است.

سنگ‌های مرمر

مرمر یکی از زیباترین انواع سنگ است که از گذشته برای تزئین فضای داخلی ساختمان‌ها به کار می‌رفته است. انواع سنگ‌های مرمر امروزه در ساخت اپن آشپزخانه کاربرد دارند و فراهم‌کننده زیبایی و دوام و مقاومت بالا هستند. این سنگ‌ها در رنگ‌های بسیار متنوعی عرضه می‌شوند و می‌توانید با استفاده از آن‌ها دکوراسیون‌های خاص و شیکی خلق کنید.

مرمر سبز در کنار گلدان‌ها و گیاهان چیدمانی خاص و سرزنده برای آشپزخانه فراهم می‌کند. مرمر صورتی با ترکیب شدن با رنگ‌های روشن به خصوص سفید بسیار چشمگیر است. مرمر پرتقالی رنگی گرم دارد که می‌تواند آیتمی خاص در چیدمان آشپزخانه باشد. مرمر سفید برای چیدمان‌های کلاسیک مناسب است و پوششی لوکس و زیباست. مرمر عسلی و مرمر آبی هم از دیگر انواع سنگ مرمر هستند که در ساخت اپن آشپزخانه کاربرد دارند.

اپن آشپزخانه با سنگ‌های مصنوعی، کناف و رزین

سنگ‌های مصنوعی با خرده‌سنگ تهیه می‌شوند، نسبت به سنگ مقرون به صرفه‌ترند و در ساخت اپن آشپزخانه بسیار کاربردی هستند. ورقه کورین سنگی مصنوعی است که متریالی مناسب برای اپن آشپزخانه به حساب می‌آید. این ورقه‌ها ضدخش، ضدلک و ضدآب هستند. جنس این ورقه‌ها به صورتی است که اجازه اجرای طراحی‌های فراوانی را به طراحان می‌دهد.

کناف یکی دیگر از متریال‌هایی است که در ساخت اپن آشپزخانه به کار می‌رود. اپن آشپزخانه ساخته شده از کناف سه‌بعدی زیبایی خاصی دارد و دکوراسیون شیکی برای آشپزخانه به وجود می‌آورد.

رزین اپوکسی هم جدیدترین متریالی است که به تازگی در تهیه و ساخت اپن آشپزخانه به کار می‌رود. این ماده می‌تواند با متریال‌های دیگر از جمله چوب و سنگ ترکیب شود و طراحی‌های بسیار زیبای به وجود آورد که از لحاظ بصری منحصر به فرد و خاص هستند.

جمع‌بندی

اپن آشپزخانه بخشی مهم از معماری مدرن است که نقشی تعیین‌کننده در چیدمان و لحن بصری خانه‌ها دارد.اپن آشپزخانه می‌تواند مرکز آشپزخانه باشد و به عنوان میز، کابینت و کانتر استفاده شود. در این مقاله انواع اپن آشپزخانه را بررسی کردیم و سپس با متریال‌های متنوعی که در طراحی و ساخت اپن به کار می‌روند آشنا شدیم.

ارسال پیام