بهترین متریال برای مبل چیست؟
برای داشتن محصولی با کیفیت باید از متریال درجه یک استفاده کرد. محصول نهایی حاصل ترکیب متریال در قسمتهای مختلف با هم است. مبلها جز محصولات پراستفاده هستند و کیفیت، دوام و ظاهر زیبایی اهمیت دارد. بهترین متریال برای مبل متریالی است که بتواند این سه نیاز را برطرف کند. در ادامه مطلب انواع متریال […]
برای داشتن محصولی با کیفیت باید از متریال درجه یک استفاده کرد. محصول نهایی حاصل ترکیب متریال در قسمتهای مختلف با هم است. مبلها جز محصولات پراستفاده هستند و کیفیت، دوام و ظاهر زیبایی اهمیت دارد. بهترین متریال برای مبل متریالی است که بتواند این سه نیاز را برطرف کند. در ادامه مطلب انواع متریال موجود برای هر قسمت از ساختمان مبل را بررسی میکنیم تا بتوانیم بهترینها را شناسایی کنیم.
قسمتهای اصلی مبل و متریال معمول آنها
هر مبل اسکلت یا کلافی دارد که چارچوب کلی محصول را تشکیل داده و شکل و شمایل را تعیین کرده است. ساختار اصلی مبل از فلز و چوب است.
بعد از اسکلت نوبت به قسمتهایی مانند نشیمن، پشتی و دستهها میرسد، باید با مواد نرم و راحت و در عین حال بادوام ساخته شوند. اسفنج مخصوص مبلمان و فومهای سرد و گرم اصلیترین متریالهای مورد استفاده در این بخش هستند.
در نهایت نوبت به آخرین لایه ساختمان مبل یعنی پارچه میرسد. پارچه مبل علاوه بر زیبایی، باید دوام بالایی داشته باشد تا در اثر استفاده زیاد خراب نشود. مبلها بعد از استفاده طولانیمدت به نظافت احتیاج دارند. در نتیجه قابل شستشو بودن پارچه هم اهمیت دارد. پارچههای مبل از جنس مخمل، چرم، چرم مصنوعی، پلیاستر و میکروفیبر از جمله رایجترین متریال برای پارچه مبل است.
بهترین متریال برای مبل: کلاف
اسکلت مبل چوبی کلاف است. سایر اجزا مانند فومها و فنرها روی اسکلت اصلی نصب میشوند. استحکام مبل و طول عمر آن به صورت مستقیم وابسته به جنس و متریال کلاف است. به طور کلی کلافها از دو متریال چوب یا فلز ساخته میشوند. در زمان خرید صندلی رستوران باید بخ این نکته نیز توجه کنید.
پراستفادهترین چوبها در تولید مبل به شرح زیر میباشند:
• چوب بلوط که استحکام خوبی دارد و در مقابل ضربه، رطوبت و حمله حشرات مقاوم است.
• چوب راش زیبا، مقاوم و مستحکم است و با توجه به کیفیتش قیمت مقرون به صرفهای دارد. چوب راش بافت ریزی دارد که باعث شده مقاومت بسیاری بالایی داشته باشد، اما اگر سطح چوب زیاد زیر نور خورشید قرار بگیرد ترک میخورد.
• چوب افرا در مبلهایی استفاده میشود که کندهکاریهای ظریف دارند.
• چوب گردو چوبی گرانقیمت است که در ساخت مبلمان لوکس استفاده میشود. چوب گردو بافت ریزی دارد که باعث شده بیشترین مقاومت در میان چوبهای مورد استفاده در ساخت مبل را داشته باشد.
• چوب توسکا چوبی نسبتاً نرم اما محکم است و پراستفادهترین چوب در ساخت کلاف مبل و انواع کاناپه است. توسکا در گروه چوبهای سنگین تا سبک قرار دارد و رنگپذیری و شکلپذیری بالایی دارد.
• چوب چنار برای مبلمانی استفاده میشود که نیاز به تحمل وزن زیادی نداشته باشند.
• چوب ممرز مقاومت بالایی در مقابل فرسودگی دارد اما وزن بسیار سنگینی دارد و به همین دلیل استفاده کمتری در ساخت کلاف مبل دارد.
کلافهای فلزی به دلیل استقامت و مقاومت بالا یکی از بهترین متریال برای مبل هستند. آلومینیوم یا فولاد ضد زنگ آلیاژی بسیار عالی برای ساخت مبل است. این متریال بسیار مقاوم و با دوام است و در هر شرایط آب و هوایی استحکام خود را حفظ میکند. متریال آهن با ضخامت 1.25 در ساخت کلاف فلزی مبل کاربرد دارد. این متریال با رنگ الکترواستاتیک پوشانده میشوند که مقاومت فلز در برابر رطوبت و پوسدگی را افزایش میدهد.
هرکدام از متریال استفاده شده در تولید کلاف مبل مزیتهای منحصر به فردی دارد. به طور کلی متریال فلز استحکام بالا، ظاهر مدرن و وزن سبکتری دارد، متریال چوب از زیبایی خاص خودش برخوردار است.
بهترین متریال برای مبل: نشیمن و پشتی
اسفنج یا ابر با ضخامتهای مختلف در تولید مبل به کار میرود. برای دستهها و پشت مبل اسفنج نازک و در کفی مبل اسفنج 30 کیلویی یا اسفنج یورتان استفاده میشود. هرچه چگالی اسفنج بالاتر باشد طول عمر اسفنج و مبلی که با آن ساخته شده بیشتر میشود.
متریال بعد فوم است که با ترکیب میزان مشخصی از مواد شیمیایی در کوره ساخته میشود. فوم نسبت به اسفنج طول عمر بیشتری دارد. فوم گرم، فوم سرد و فوم ویژه در ساخت مبلمان کاربرد دارد. فوم گرم سفت است و در دمای بالا در کوره پخته میشود. البته خاصیت سفتی این فوم با استفاده طولانی کمتر میشود. خاصیت ارتجاعی فوم گرم هم عمری طولانی ندارد.
فوم سرد با استفاده از حرارت غیر مستقیم یا دمای کم پخته میشود. به دلیل دمای پایین مولکولهای فوم فرصت بیشتری برای پیوند با هم دارند و خاصیت ارتجاعی فوم سرد را افزایش میدهند. فوم سرد نرم است و راحتی بیشتری دارد. فوم ویژه خواص فوم سرد و گرم را با هم دارد و برای مبلمان راحتی و استیل به کار میرود.
انتخاب بهترین مواد اولیه برای مبل از لحاظ نشیمن و کفی به سلیقه، هدف و بودجه بستگی دارد. فوم متریالی نرمتر و راحتتر است و نسبت به اسفنج عمر بیشتری دارد؛ اما هزینه اسفنج کمتر و مقرون به صرفهتر است.
بهترین متریال برای مبل: پارچه
پارچه مورد استفاده در مبل باید استحکام داشته باشد و در اثر استفاده دچار سایش و رنگ رفتگی نشود. چرم که شامل سه دسته کلی چرم طبیعی، مصنوعی و چرم پارچه یا تنفسی است، متریالی مقاوم در برابر سایش است. این متریال به راحتی شستشو و تمیز میشود اما در برابر خراشیدگی و پارگی مقاومت کمی دارد.
پارچههای مبل پشمی در برابر نخکش شدن، چروک، لکه و تغییر رنگ بسیار مقاومند. پشم گزینهای بادوام برای پارچه مبلمان است اما در برابر خراشیدگی مقاومت چندانی ندارد و تمیز کردنش دشوار است.
الیاف مصنوعی مانند آکریلیک و پلیاستر متریالهای پراستفاده بعدی هستند. آکریلیک ظاهری شبیه پشم دارد، در مقابل ساییدگی، چروک، تغییر رنگ و لک مقاوم است، جذب رطوبت پایینی دارد و نرم سبک است. نقطه ضعف این پارچه پرز انداختن است که در صورت پایین بود کیفیت بافت پارچه اتفاق میافتد.
پلیاستر کشسانی مناسب دارد، در برابر ساییدگی و چروک و حرارت مقاوم است، به آسانی تمیز میشود و در مقابل نخکش شدن و رطوبت مقاوم است. پلیاستر معمولاٌ به تنها استفاده نمیشود و با پنبه و پشم ترکیب میشود. جذب دوده و گرد و خاک در الیاف پلیاستر بیشتر است؛ اما به دلیل نظافت آسان مشکلساز نیست. میکروفیبر متریال دیگری است که ترکیبی از پلیاستر و میکرو الیاف است. در برابر رطوبت دوام و مقاومت بالایی دارد و پارچهای نرم است.
به طور کلی الیاف مصنوعی از الیاف طبیعی عمر و دوام بیشتری دارند و در برابر چروک و رطوبت مقاومترند و نگهداری و نظافتشان هم سادهتر است.
جمعبندی
معیار انتخاب بهترین متریال برای مبل مقاومت و دوام آن است. هزینه کردن برای متریال باکیفیت باعث افزایش طول عمر مفید مبل و نیاز کمتر به تعمیر میشود. در نهایت بهترین متریال با توجه به سلیقه، بودجه و استفادهای که از مبل خواهید داشت تعیین میشود.